Υπηρεσίες

 
 
Στη ζωή μας καλούμαστε καθημερινά να αντεπεξέλθουμε σε προκλήσεις, εμπόδια, αποφάσεις, συγκρούσεις, απώλειες και μεταβατικά στάδια. Κάποιες φορές αυτές οι καταστάσεις μας δυσκολεύουν, μας αποσυντονίζουν, διαταράσσοντας την αίσθηση ελέγχου και ισορροπίας που μπορεί να έχουμε. Έτσι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανάγκη ή την προοπτική μιας αλλαγής που μερικές φορές μας φοβίζει. Συχνά αυτή η ανάγκη εκδηλώνεται και μέσα από το σώμα μας με ψυχοσωματικά συμπτώματα ή αλλαγές στη διάθεση, που μας επισημαίνουν ότι κάτι χρειάζεται να κάνουμε.

Είναι απολύτως ανθρώπινο να νιώσουμε την ανάγκη να μιλήσουμε για ό,τι μας συμβαίνει, να το επεξεργαστούμε, να το κατανοήσουμε, να το αποδεχθούμε και τελικά να το αντιμετωπίσουμε.

Αν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε κάποιες καταστάσεις ή τα συναισθήματά σας, είναι προς τιμήν σας, πολύ θετικό και λειτουργικό να έχετε το θάρρος να κάνετε αυτό το βήμα και να αναζητήσετε υποστήριξη.
 
 
 
Ατομική Ψυχοθεραπεία
 
 
 
Ατομική Ψυχοθεραπεία
Αποτελεί ίσως την πιο διαδεδομένη μορφή θεραπείας. Είναι στην ουσία μια διαδρομή προς μια βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό μας, τη δημιουργία μιας ποιοτικότερης σχέσης μαζί του και εν συνεχεία με τους άλλους ανθρώπους. Ο θεραπευόμενος ανακαλύπτει έτσι τις κρυμμένες δυνάμεις του προκειμένου να εξελιχθεί, να διεκδικήσει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον και να απολαμβάνει τη ζωή του στο εδώ και τώρα. Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για το θεραπευτικό αποτέλεσμα, μέσα σε συνθήκες άνευ όρου αποδοχής και σεβασμού, καθώς καθετί που σας απασχολεί είναι σημαντικό.
 
 
 
 
 

 
 
 
Συμβουλευτική Ενηλίκων
 
 
 
Συμβουλευτική Ενηλίκων
Πρόκειται για μία συστηματική διαδικασία διερεύνησης μεταξύ δύο ατόμων, του θεραπευόμενου και του θεραπευτή, που έχει ως στόχο την επίλυση σημαντικών ζητημάτων και την παροχή βοήθειας σε θέματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις (συντροφικότητα, φιλία, σχέσεις με γονείς/παιδιά), η επεξεργασία απωλειών, νέοι ρόλοι ζωής και μεταβάσεις (γονεϊκότητα, διαζύγιο κ.λπ.), ο επαγγελματικός προσανατολισμός, οι δυσκολίες στον εργασιακό χώρο αλλά και η επεξεργασία συναισθημάτων όπως η αγάπη, ο θυμός, ο φόβος και η μοναξιά. Χρειάζεται να τονιστεί ότι η συμβουλευτική δεν είναι ψυχοθεραπεία. Δανείζεται αρκετές από τις αρχές και τις μεθόδους της ψυχοθεραπείας, ωστόσο δεν απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν πιο σημαντικές δυσκολίες.
 
 
 
 
 

 
 
 
Σεξουαλική Θεραπεία (Sex Therapy))
 
 
 
Σεξουαλική Θεραπεία (Sex Therapy):
Η ανάγκη για μία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι κάτι φυσικό και υγιές, ενώ η σωματική και συναισθηματική οικειότητα είναι απαραίτητα στοιχεία ευεξίας. Η Σεξουαλική Θεραπεία αποτελεί μορφή ψυχοθεραπείας που βοηθά τους θεραπευόμενους, ατομικά ή σε ζευγάρια, να αντιμετωπίσουν ιατρικούς, ψυχολογικούς, προσωπικούς ή διαπροσωπικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Στόχος της σεξουαλικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τους θεραπευόμενους να ξεπεράσουν τις σωματικές ή συναισθηματικές τους προκλήσεις και να έχουν μία ικανοποιητική σχέση και ευχάριστη
 
 
 
 
σεξουαλική ζωή. Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι αρκετά συχνή. Μεγάλα ποσοστά ανδρών και γυναικών έχουν αναφέρει ότι έχουν βιώσει κάποιο είδος σεξουαλικής δυσλειτουργίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους, όπως μειωμένη λίμπιντο ή έλλειψη ενδιαφέροντος.
 
 

 
 
 
Θεραπεία Ζεύγους
 
 
 
Θεραπεία Ζεύγους
Όλοι νιώθουμε την ανάγκη για επαφή και σύνδεση με άλλους ανθρώπους. Η συντροφική-ερωτική σχέση αποτελεί μία από από τις πιο στενές διαπροσωπικές σχέσεις που διαμορφώνουμε και είναι σημαντική για τη ψυχολογική μας ευεξία. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι από τη φύση τους πολύπλοκες. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ακόμα πιο πολύπλοκες μέσα από το άγχος της καθημερινότητας, τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες, την έλευση παιδιών και τα διαφορετικά βιώματα που ο κάθε σύντροφος φέρει στη σχέση.
 
 
 
 
Όλα τα παραπάνω, πολλές φορές, μπορεί να αποπροσανατολίσουν το ζευγάρι και να χάσει τις ισορροπίες του. Στόχος της θεραπείας είναι να αναγνωριστεί η παρούσα κατάσταση, να ακουστούν οι προσωπικές ανάγκες και τα συναισθήματα κάθε συντρόφου και να γίνει ξεκάθαρος ο στόχος που καθένας βάζει για το μέλλον της σχέσης. Μέσα από τη θεραπεία ζεύγους οι σύντροφοι μαθαίνουν πώς να σχετίζονται καλύτερα και να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες και θέλετε από κοινού με τον σύντροφό σας να δουλέψετε πάνω στη σχέση και παράλληλα στους εαυτούς σας ώστε να επιλύσετε ζητήματα και να ενισχύσετε το αίσθημα της ικανοποίησης σχετικά με τη σχέση και τη ζωή σας, τότε η θεραπεία ζεύγους είναι η κατάλληλη για εσάς. Αν πάλι θέλετε εσείς, όχι, όμως και ο σύντροφός σας, μπορείτε μέσα από ατομική ψυχοθεραπεία να βοηθηθείτε, ώστε να επαναπροσδιορίσετε τη θέση και την προσέγγιση της σχέσης, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, επιθυμίες και στόχους.
 
 

 
 
 
Συνεδρίες μέσω Skype
 
 
 
Συνεδρίες μέσω Skype
Οι διαδικτυακές συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Skype. Οι συνεδρίες αυτές συνιστώνται σε περιπτώσεις θεραπευόμενων που ζουν σε άλλη περιοχή ή στο εξωτερικό και μπορούν να γίνονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Οι συνεδρίες αυτές διέπονται ακριβώς από τους ίδιους όρους με εκείνων των συναντήσεων δια ζώσης.

Ισχύει και εδώ αυστηρά και χωρίς καμία εξαίρεση, το απόρρητο, όπως ακριβώς συμβαίνει στις εκ του
 
 
 
 
σύνεγγυς συνεδρίες. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θεραπευτής και θεραπευόμενος δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Αυτό αρχικά μπορεί να επηρεάσει το “χτίσιμο” της θεραπευτικής σχέσης, ωστόσο σύντομα αυτή αναπτύσσεται ανεμπόδιστα και η δύναμή της δεν περιορίζεται λόγω της απόστασης.
 
 

 
 
 
Προσωπική Ανάπτυξη & Θεραπεία
 
 
 
Προσωπική Ανάπτυξη και αυτογνωσία
Συχνά ο στόχος της ψυχοθεραπείας δεν συνίσταται στην ανακούφιση κάποιου επώδυνου συμπτώματος, όπως μπορεί να είναι το έντονο άγχος. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι μία μοναδική ευκαιρία για να κατανοήσει κάποιος βαθύτερα τον εαυτό του. Ουσιαστικά βοηθά το άτομο να κατανοήσει ποιος είναι, να ξεκαθαρίσει τα δυνατά του σημεία, τις αδυναμίες, τι του αρέσει και τι όχι, τι είναι αυτό που θέλει από τον ίδιο και τη ζωή. Δημιουργεί συνθήκες ώστε να αποδεχθεί το άτομο τον εαυτό του, να βελτιώσει τα στοιχεία εκείνα που έχει ανάγκη και να βαδίσει στη ζωή πιο κοντά στις προσωπικές του ανάγκες, επιθυμίες και αξίες.
 
 
 
 
 

 
 
 
Ψυχοεκπαίδευση
 
 
 
Ψυχοεκπαίδευση
Αποτελεί ουσιαστικά μια ενημέρωση αναφορικά με θέματα ψυχολογίας. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, η επιστημονική σκέψη και γνώση κοινοποιείται στους ενδαφερόμενους με απλό και κατανοητό τρόπο. Είναι για την ακρίβεια ένα εργαλείο ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας με βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.

Η ψυχοεκπαίδευση μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας ή άτομα της οικογένειάς τους, να κατανοήσουν καλύτερα αυτό που τους συμβαίνει.